Stichting van de Arbeid organiseert managementtraining Sociale Veiligheid

Tijdens de Managementtraining Sociale Veiligheid leert u hoe u als leidinggevende bijdraagt aan sociale veiligheid en het voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag binnen uw organisatie en team.

© Pexels

Naast de open inschrijving trainingen worden ook incompany trajecten aangeboden waarbij de inhoud van de training wordt afgestemd op uw organisatie. De ‘Managementtraining Sociale Veiligheid‘ wordt gegeven door de Baak. Deze training wordt kosteloos aangeboden dankzij subsidie van SZW en is een initiatief van VCP, in samenwerking met VNO-NCW, MKB-Nederland, AWVN, LTO Nederland, FNV, CNV en bureau RC GOG.

Voor wie?

De training richt zich op het middenmanagement waar veel vragen en problemen bij elkaar komen. Zij zijn vaak degenen die sociale veiligheid kunnen bevorderen en beleid moeten uitzetten in de praktijk en tegelijk direct te maken krijgen met problemen en veranderende normen en culturen. Daarnaast blijkt dat managers in veel gevallen veroorzakers zijn van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of onvoldoende acteren op situaties waarin het zich voordoet. Er is dus een wereld te winnen.

Praktische zaken

De Managementtraining Sociale Veiligheid bestaat uit drie bijeenkomsten op locatie waar de deelnemers in groepen met elkaar aan de slag gaan. Tijdens de training vergroten de deelnemers hun kennis over sociale veiligheid en oefenen zij met tools om de sociale veiligheid in hun teams te vergroten. Daarnaast ontwikkelen zij meer vertrouwen om het gesprek aan te gaan over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Bekijk het volledige programma van de training op de website of zie voor meer informatie de brochure.

De training wordt gratis aangeboden, maar het is wel belangrijk dat de werkgever op de hoogte is.

Indien u voor uw organisatie een incompany training wilt dan zijn daar mogelijk kosten aan verbonden; dit dient u af te stemmen met de Baak.

Onderdeel aanpak grensoverschrijdend gedrag

Sociale partners, verenigd in de Stichting van de Arbeid, hebben in nauwe samenwerking met SZW en het bureau RC GOG aanvullend op bestaande initiatieven een aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag ontwikkeld met als doel ongewenst gedrag tegen te gaan op de werkvloer. De activiteiten bestaan uit een inspiratiebijeenkomst in november, trainingen voor omstanders, ondernemingsraden en leidinggevenden, ondersteuning voor branches en sectoren en een centraal informatiepunt over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.