StvdA organiseert samen met CAOP or-trainingen over sociale veiligheid op de werkvloer

Als lid van de ondernemingsraad speelt u een belangrijke rol in het bieden van een sociaal veilige werkomgeving voor alle werkenden in de organisatie. Hoe pakt u deze rol zo goed mogelijk op? Hoe kan de or de signalen van de werkvloer op een goede manier ter sprake brengen? En hoe stimuleert u dat het onderwerp ‘sociale veiligheid op de werkvloer’ op de agenda blijft?

© Shutterstock

Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert de Stichting van de Arbeid vier landelijke bijeenkomsten voor or-leden op het gebied van sociale veiligheid. Deelname aan deze bijeenkomsten is kosteloos.

In één dagdeel ontdekt u welke rechten u als or-lid heeft en hoe u deze benut bij het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Leer van ervaringsdeskundigen op het gebied van sociale veiligheid binnen organisaties wat u als or kunt doen als meldingen niet serieus worden opgepakt. Schrijf u nu kosteloos in samen met collega or-leden en eventueel met iemand uit uw directie en/of een HR-adviseur voor een trainingsdag.

U kunt zich inschrijven via deze link.

Sociale veiligheid op de kaart zetten

Werkenden hebben recht op een sociaal veilige werkomgeving. Leer in één dagdeel hoe het onderwerp sociale veiligheid prioriteit kan krijgen binnen uw organisatie onder andere aan de hand van deze leervragen:

  • Wat is sociale veiligheid en een sociaal veilige werkomgeving?
  • Wat is gewenst, ongewenst en grensoverschrijdend gedrag?
  • Wat is het belang van sociale veiligheid binnen organisaties?

En meer specifiek over hoe de or zijn impact kan vergroten op het verbeteren van sociale veiligheid:

  • Welke rechten heeft de or en hoe kan hij deze op een optimale manier benutten?
  • Welke rol heeft de or in het aanstellen van een vertrouwenspersoon?
  • Hoe kan de OR de signalen van de werkvloer op een goede manier ter sprake brengen?

Locaties en data

Er worden vier bijeenkomsten van één dagdeel georganiseerd op verschillende locaties door het land. U kunt deelnemen op een datum en locatie die voor u het beste uitkomt:

  • 8 oktober 2024 in Eindhoven
  • 10 oktober 2024 in Den Haag
  • 16 januari 2025 in Zwolle
  • 21 januari 2025 in Utrecht

De trainingen starten om 13.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Meer informatie over de exacte locaties volgt spoedig.

Intervisiebijeenkomsten en vouchers

De Stichting van de Arbeid biedt deelnemers aan de or-training sociale veiligheid vouchers voor ondersteuning binnen individuele organisaties en intervisie voor deelnemers aan de landelijke trainingsdagen. Geef direct bij aanmelding of na afloop van de bijeenkomst aan of u interesse heeft in de intervisiebijeenkomsten of een voucher voor een or-training op maat.
De intervisiebijeenkomsten bestaan uit vier bijeenkomsten, waarvan de eerste fysiek bij u op locatie plaats zal vinden. De overige drie bijeenkomsten vinden online plaats. De beschikbaarheid is beperkt, dus meld u snel aan.