Inspiratiesessie ‘Sociaal veilig gedrag op de werkvloer’ (Save the date 7 november 2024)

Op 7 november 2024 organiseert de Stichting van de Arbeid in samenwerking met het bureau van de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld wederom een inspiratiebijeenkomst over het tegengaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van ‘Sociaal veilig gedrag op de werkvloer’.

De bijeenkomst start met een interactieve voorstelling over de rol van bijvoorbeeld leidinggevenden, collega’s of de OR bij het bevorderen van sociale veiligheid, gevolgd door enkele workshops. Het tweede deel van de middag delen enkele bedrijven plenair hun ervaring met sociaal veiligheidsbeleid, gevolgd door workshops vanuit diverse sectoren. De bijeenkomst vindt plaats in het SER-gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag, vanaf 13.00

Geïnteresseerd? Klik op deze link om je aan te melden

De dag wordt geleid door de secretaris van de Werkgroep Grensoverschrijdend Gedrag van de Stichting van de Arbeid, het programma ziet er als volgt uit:

12.30-13.00 – Ontvangst met koffie (*er wordt geen lunch verzorgd)

13.00-13.50 – Plenair

  • Opening Kitty Jong (vicevoorzitter FNV en voorzitter van de Werkgroep Grensoverschrijdend Gedrag bij de Stichting van de Arbeid) & Guusje Dolsma (plv. directeur beleid VNO-NCW).
  •  Improvisatievoorstelling van theatergroep ‘The big Mo’.

13.55-14.40 – Workshops sociale veiligheid op de werkvloer

  • Er worden enkele workshops verzorgd over onder andere de rol van de ondernemingsraad (namens het CAOP) en omstanders (namens Seema Ouweneel), als ook over sociale veiligheid op de online werkvloer.

15.00-15.40 – Plenair

  • Gastsprekers gaan met elkaar in gesprek over sociaal veiligheidsbeleid, waarbij ingegaan wordt op hoe het (organisatie)beleid zich heeft ontwikkeld. De sprekers worden na de zomer bekend gemaakt.

15.45-16.30 – Workshops sociale veiligheid in sectoren

  • Elke sector kent zijn eigen uitdagingen op het gebied van sociale veiligheid. Er worden workshops verzorgd over de maatwerkaanpak in verschillende sectoren.

16.30 – Borrel

Banner  Inspiratiebijeenkomst Sociaal veilig gedrag op de werkvloer 7 november 2024